De honden

Timmie
Timmie is een klein kruising reutje van 2,5 jaar. Timmie hebben we in november 2012 kado gekregen, zodat hij ook met kinderen zou kunnen gaan werken. We zijn heel blij met hem. Timmie is heel lief en voorzichtig. Hij houdt heel erg van rennen en springen, en kan heel goed klimmen, bijvoorbeeld in omgevallen bomen. Knuffelen en trainen vindt Timmie heel leuk. Hij is gek op kinderen en op Yuki, Yuki en Timmie kunnen heel leuk samen spelen. De meeste allergische mensen krijgen géén allergische reactie bij Timmie.

Yuki
Yuki is een grote poedel pup, op dit moment is ze 7,5 maanden oud. Ze is al behoorlijk groot ondertussen, en is gek op kinderen. Yuki heeft een lief en zacht karakter en is ook nu al heel geschikt om samen met kinderen bezig te zijn, ook al moet ze zelf nog heel veel leren. Yuki is gek op knuffelen en is voorzichtig en rustig van aard. Natuurlijk moet Yuki nog wel heel veel leren. Maar leren doet ze met plezier. Knuffelen doet ze heel graag, en meegaan met de training ook. De naam Yuki is Japans en betekent prinses, sneeuw of geluk. Mooi he!

Nina
Nina is een herdershond, een teefje van 7 jaar. Ook Nina is heel erg lief. Nina is gevonden in Maastricht, toen ze ongeveer 6 maanden was. Twee weken nadat ze gevonden was, is Nina bij mij gekomen. Nina is een echte werkhond. Ik vermoed dat haar ouders politiehonden waren. Ze is betrouwbaar, maar erg onstuimig en ze kan zeker 60 km per uur lopen! Nina wordt soms gebruikt als therapiehond, meestal bij kinderen die al goed overwicht op honden kunnen laten zien. Met de wandelingen met alle honden gaat ze wel mee. Nina heeft een hele duidelijke lichaamstaal. Dat maakt haar zinvol voor therapie, want zo kan ik goed uitleggen hoe honden communiceren. Enneh, als je Nina terug kunt roepen, dan krijg je een tien!

Waarom poedels?
Koningspoedels ofwel grote poedels zijn werkhonden. Ze komen uit Frankrijk, en worden daar Grand Caniche genoemd. Vroeger werden ze voor de eendenjacht gebruikt. (Caniche komt van canard en dat is Frans voor eend.) Ze moesten aangeschoten eenden uit het water apporteren. Eigenlijk zijn grote poedels dus waterjachthonden. Tegenwoordig worden ze ook als geleidehond, als speurhond en soms zelfs als politiehond gebruikt.

Grote poedels zijn heel intelligent. Ze zijn zachtaardig, maar het zijn zeker geen doetjes. Ze worden in allerlei modellen geknipt, en poedels die op hondenshows lopen zien er soms maar raar uit, met hele bijzondere kapsels. Bijna alle honden verharen, maar poedels niet. Bij poedels groeit het haar gewoon door! Daarom moeten ze dus wel worden geknipt, anders wordt hun haar veel te lang.

Het heeft een groot voordeel dat poedels niet verharen. Bijna iedereen die allergisch is voor honden kan namelijk wèl tegen poedels! Mooi meegenomen!

 

In memoriam :Plumeau
Plumeau was een klein uitgevallen Koningspoedel teefje (vrouwjeshond). Ze was geknipt als een Kerry Blue Terrier, met snor en kuifje. Erg lief, heel zacht en erg gehoorzaam. Plumeau had diploma’s voor gehoorzaamheid en behendigheid. Ze vond met name behendigheid erg leuk. Maar zelfs Plumeau luisterde niet als je geen overwicht had. Dan had ze opeens last van doofheid en deed alsof je er niet was. Plumeau was de hond waar Handige Honden mee is begonnen, dankzij Plumeau is dit project nog steeds een succes. Plumeau is op 29 augustus 2012 naar de hondenhemel vertrokken, samen met haar tennisbal. We zullen haar heel erg missen.

 

© 2007- heden Bianca Uittenbogaard